فواید مدیتیشن چیست؟
مدیتیشن یکی از اون مهارتهاست که تاثیرش بر کاهش هیجانات منفی به ویژه خشم و اضطراب زیاده که در پژوهشهای مختلفی بررسی و اثبات شده. تا پایان مطلب همراهمون باشید چگونگی انجام مدیتیشن رو هم توضیح میدیم واستون.
اثر دیگهای که میتونیم از مدیتیشن انتظار داشته باشیم کمک به رشد توجه و تمرکزه. پس اگه حواس پرتی، نقص توجه و تمرکز پایین هم اذیتتون میکنه، مدیتیشن رو انجام بدین.
اگه شاغل هستید و نگران فرسودگی شغلی، اضطرابهای محیط کار و یا بهرهوری کاری، لازمه بدونید که مدیتیشن و تمرینات منظم ذهنی میتونه روی عملکرد و رضایت شغلی شما هم اثر بذاره.
موضوع دیگهای که در پژوهشها بهش پرداخته شده و میتونه با مدیتیشن کاهش پیدا کنه افسردگیه. بطور ویژه افسردگی در زنان، میتونه تا حد قابل توجهی با مدیتیشن مدیریت بشه. اینم یادمون باشه که افسردگی در حال حاضر یکی از رایج ترین اختلالها در اغلب جوامعه امروزیه.
مدیتیشن و بیماری های خاص! انجام تمرینات مراقبه و مدیتیشن تونسته به کیفیت زندگی بیماران مبتلا به سرطان، کاهش استرس و افزایش امیدشون به زندگی کمک کنه.
اگه مشغول مدیریت و کاهش وزنتون هستین، بازم روی اثرات مراقبه و مدیتیشن حساب کنید!
مدیتیشن و دردهای بدنی! نتیجه بررسی ها اینطور میگه که مدیتیشن تونسته به کاهش دردهایی مثل درد معده، دردهای قاعدگی، سردرد و دردهای عضلانی و… کمک کنه.
خلاصه اینکه مدیتیشن و تمرینات ذهنی تونسته آدما رو ببره سمت کیفیت بالاتری از زندگی و سبک زندگی سالم تر، همراه با رضایت بیشتر.
چطور مدیتیشن کنیم؟
خب حالا بیاید گام به گام یک مدیتیشن ساده رو برای شروع کار یاد بگیریم:
جای راحتی رو برای نشستن انتخاب کنید. جایی که آرامش داشته باشید و سکوت برقرار باشه. میتونید روی صندلی، زمین و یا تختخواب بشینید اما بصورت چهارزانو روی زمین میتونه گزینه بهتری باشه.
زمان حدودی مدیتیشن رو تعریف کنید. در تجربههای اول ۵ دقیقه هم میتونه کافی باشه.
به بدنتون توجه کنید، صاف بشینید و سعی کنید انقباض خاصی در قسمتی از بدن نداشته باشید. بدن آروم و ریلکس باشه و احساس راحتی کنید.
روی تنفس تون تمرکز کنید. دم و بازدم خودتون رو پیگیری کنید، حرکت بالا و پایین رفتن سینه رو دنبال کنید و به ریتم نفس کشیدنتون توجه کنید.
ممکنه حواستون پرت بشه. لطفا در این حالت خودتونو سرزنش نکنید، از مدیتیشن ناامید نشید و دست نکشید، فقط مجددا تمرکز کنید روی بدن و تنفس. هربار این حواس پرتی پیش اومد با مهربونی خودتونو به تمرکز دعوت کنید و ادامه بدین. اصلی ترین ماجرا در مدیتیشن و تمرین ذهن همین آرامش و تمرکزه. میتونید برای این کار از موزیک های مخصوص مدیتیشن هم استفاده کنید.
چندبار در هفته این کار رو انجام بدیم؟
بهترین حالت میتونه این باشه که روزی ۵ الی ۱۰ دقیقه رو برای این تمرین اختصاص بدین. اما اگه به هر دلیلی نتونستید، همون قدر که میتونید انجامش بدین. البته قطعا اگه منظم تر و با دفعات بیشتر مدیتیشن کنید اثراتش رو زودتر و بهتر درک میکنید.
مدیتیشن صبحگاهی
حقیقت ساده اینه که مدیتیشن برای شما خوبه. همچنین برای دیدن مزایای چشمگیر مدیتیشن لازم نیست راهب یا فردی عمیقا روحانی باشین، مهم نیست که چه کسی هستین یا به چه چیزی علاقه دارین میتونین در هر شرایطی از مدیتیشن بهرهمند بشید. این کار به این صورته که عمل مدیتیشن باعث میشه غده هیپوفیز در مغز شما اندروفین ترشح کنه و همونطور که میدونین اندروفین از نظر احساسی و جسمی به ما احساس خوبی میده.
شما میتونین در هر زمانی از روز یا شب مدیتیشن کنین. اما تحقیقات نشون داده که زمان ایدهآل برای مدیتیشن اول صبحه. مزایای مدیتیشن زمانی افزایش پیدا میکنه که ذهن شما آزاد باشه، قبل از اینکه استرسهای روز به درون شما نفوذ کنه. در ادامه قراره ۴ فایده مدیتیشن صبحگاهی رو بررسی کنیم با ما همراه باشین:
احساس آرامش بیشتر در طول روز
افزایش انرژی مثبت و احساس شادی
حس بهتر نسبت به زندگی
افزایش توجه و تمرکز
همچنین باعث افزایش فعالیت در ناحیهای از مغز شما میشه که با احساسات و تجربیات مثبت مرتبطه. برخی از مطالعات نشون داده که مدیتیشن به مبارزه با افسردگی و خشم کمک میکنه در حالی که برخی افراد میگن که مدیتیشن منظم ممکنه تحمل درد رو بهتر کنه.
مدیتیشن در بارداری
تحقیقات جدید نشون داده که تمرین ذهن آگاهی یا همان مدیتیشن میتونه از سلامت و رفاه مادران و نوزادان محافظت کند. مادران آینده تمام ۴۰ هفته بارداری خود رو با خوبی سپری نمیکنن. همچنین نگرانیهای نیمه شب، لیست های خرید بی پایان و پاهای متورم وجود داره. حدود ۱۸ درصد از زنان در دوران بارداری افسرده و ۲۱ درصد آنها دارای اضطراب جدی هستن. فواید چشمگیر دیگری هم وجود داره مانند:
تقویت حس مثبت: اکثر مادران باردار نگران دوران بارداری و زایمان هستن بنابراین کمتر لحظات شاد و آرامی رو تجربه میکنن و ذهن آگاهی باعث افزایش حس مثبت در طول بارداری میشه.
مدیتیشن در بارداری
جلوگیری از زایمان زودرس: نوزادانی که قبل از ۳۷ هفته به دنیا میآیند در معرض خطر مشکلات تنفسی، مشکلات بینایی، شنوایی و تاخیر در رشد هستن. و مادران نابالغ دارای میزان بالایی از اضطراب، افسردگی و استرس رو تجربه میکنن که اغلب در مواجهه با نیازهای نوزاد نادیده گرفته میشن، برنامه تمرکز حواس باعث کاهش زایمان زودرس میشه.
رشد سالم نوزاد: در یک مطالعه در سال ۲۰۱۵ در هلند، نوزادانی که مادرانشان در ابتدای سه ماهه دوم بارداری میزان ذهن آگاهی بالایی داشتند، مشکلات رشدی کمتری رو نوزادانشون تجربه کردن.
منبع : https://impo.app/
برچسب: ،